we_hero_culcar_collabjpg

Na tržištu novi brand “Green Farm”

21.05.2018

 

Doboj, 21. maj 2018. – Euro Stil, kompanija kćerka Hifa Oil, plasirala je na tržište novi brand zdravih snack proizvoda Green Farm. Mjesec dana nakon plasmana novog branda koji se dobrim dijelom proizvodi u saradnji sa domaćim farmerima, reakcije su odlične a potražnja je premašila očekivanja, navodi se u saopćenju za javnost kompanije Euro Stil iz Doboja.

 

Na tržište su plasirani kikiriki prženi, kikiriki suho prženi, kikiriki diet, kikiriki & chili paprika, sjemenke bundeve pržene koje su već bile u ponudi, zatim sjemenke bundeve golice, sjeme suncokreta prženo, pistacije pržene, badem prženi, lješnjak prženi, grožđice sušene, brusnica sušena, indijski orah prženi, đumbir, energy mix, brain mix, lady mix.

Brend Green Farm obuhvatit će razvoj kompletnog prehrambenog sektora kompanije. Planirane su u osnovi dvije linije, sjemenke i orašasti proizvodi, te zamrznuti proizvodi - poseban projekat čija realizacija je u pripremnoj fazi.

“Osim benzinskih pumpi cijele Hifa Grupacije i 30 drugih prodajnih mjesta, u fazi smo širenja distribucije na nove kanale prodaje, tako da ćemo uskoro moći kazati da smo sa Grean Farm dostupni šriom BiH. Reakcije su odlične i plasman novog branda je premašio naša očekivanja. Tržištu smo ponudili kvalitetan i zdrav program u segmentu koji nije bio zastupljen u trgovinama. Osim odličnih reakcija za ukus i kvalitet, gotovo svi reagiraju pozitivno i na dopadljiv dizajn”, izjavio je Semir Muratović direktor kompanije Euro Stil.

Sve namirnice su provjerenog porijekla, sa neophodnim standardaniziranim kvalietom. Fokus branda je na zdravlju, kako sjemenki i orašaste linije, tako i zamrznutih proizvoda.

Euro Stil je jedna od rijetkih kompanija u prehrambenom sektoru u Bosni i Hercegovini koja posjeduje Global G.A.P. certifikat koji dodjeljuje TÜV SÜD, a koji se odnosi na proizvodnju hrane na ekološki prihvatljiv način, pri čemu se vodi računa o zaštiti životne sredine. Uz najnoviji ISO 9001:2015 kojeg je također potvrdila njemačka certifikacijska kuća TÜV SÜD, Euro Stil posjeduje i HACCP certifikat za sigurnost hrane.