we_hero_culcar_collabjpg

Duga Ideal povećala promet u 2018. za 11 posto

28.01.2019

 

Doboj Jug, 28. januar 2019. – Duga Ideal, jedan od vodećih retail-era proizvoda i materijala za gradnju u dobojsko – zeničkoj regiji, planirani promet u prošloj 2018. godini povećala je za 11 posto dok je broj kupaca veći za 32 posto, u odnosu na godinu ranije. Česte inovacije, istrajavanje na kvalitetu, kao i partnerski odnos prema kupcima rezultirali su originalnim nastupom na tržištu, a sve je to doprijenijelo najboljim rezultatima poslovanja do sada, ističu u ovoj kompaniji.

 

“Uspjeli smo da u uslovima povećane tržišne utakmice poboljšamo snabdijevanje naših kupaca i time povećamo njihovo zadovoljstvo. Nastavljamo ulaganje u naše zaposlene u okviru edukacijskih programa kontinuiranog usavršavanja. U planu je dalji rast prodaje i digitalizacija procesa unutar firme. I dalje ćemo pružati podršku kako bismo doprinijeli da se trendovi savremene građevinske prakse nastave primijenjivati u Bosni i Hercegovini. Zbog svega ovoga, naši kupci mogu očekivati stabilno snabdijevanje i vrhunski servis od Duga Ideal i u godinama koje su pred nama”, izjavila je Alma Kadić direktorica kompanije Duga Ideal d.o.o.

Ona je pojasnila da je jedan od faktora postignutog uspjeha originalan nastup na tržištu. “Vjerujemo da naš uspjeh nije moguć ukoliko i naši poslovni partneri nisu zadovoljni svojim rezultatom, tako da njegovanje i razvijanje dobrih partnerskih odnosa nastavljamo i u 2019. godini. Naši planovi i želje usmjereni su ka tome da budemo najbolji izbor kupaca i dobavljača”, kazala je Kadić.

Duga Ideal uspješno posluje već duže od 30 godina. Neke od dosadašnjih poslovnih referenci Duge Ideal su isporuka boje za Papinu stolicu koja je namjenski pravljena 2015. kada je Papa Franjo bio u posjeti Bosni i Hercegovini, isporuka specijalnih materijala za Sarajevsku Vijećnicu, profesionalna antikorozivna zaštita kompanije EFT-Dong Fang u Stanarima, kao i isporuke boja za automobilsku industriju Mercedes.

Duga Ideal raspolaže sa dva prodajna objekta u Doboju i Doboj Jugu, laboratorijem i odjelom za razvoj vlastitih brandova. Sa 1.800 m2 savremeno uređenog prodajnog prostora i 7.000 artikala u prodajnom objektu koji se nalazi u Mravićima na M17, Duga Ideal je postala jedan od najbolje opremljenih trgovačkih kompanija u dobojsko – zeničkoj regiji, specijaliziranih za boje, lakove, fasade, keramiku, grijne i vodoinstalacione sisteme, kao i druge materijale i opremu za enterijere i eksterijere.