we_hero_culcar_collabjpg

Međunarodni dan djece oboljele od raka: Bistro Zdravo počastio djecu “Roditeljske kuće”

15.02.2021

 

Sarajevo, 15. februar 2021. – Povodom Međunarodnog dana djece obeljele i liječene od karcinoma, predstavnici Bistroa Zdravo posjetili su i počastili djecu “Roditeljske kuće” u Sarajevu zdravim kolačima i sokovima, zaželivši njima kao i svoj oboljeloj djeci svjeta sretno i brzo ozdravljenje.

 

“Namjera nam je da i na ovaj način, ukažemo na značaj i potrebu borbe protiv ove opake bolesti. Želimo uspješan, brz i sretan oporavak djeci oboljeloj i liječenoj od karcinoma. Zdrave navike se stiču od malena, a ovaj put u fokus stavljamo potrebu jačanja svijesti kod roditelja i u društvu u cjelosti o tome da se zdravim načinom života i zdravom ishranom jača imunitet organizma koji je najveća prepreka svakoj bolesti pa i karcinomu”, poručili su iz Bistroa Zdravo.

Svaka situacija koja narušava zdravlje zahtijeva posvećenost ishrani. Dijagnoze hroničnih stanja su sve češće kod mladih ljudi. Zdravlje se narušava zbog načina života kao što su konzumerizam, visokoprerađena hrana, te ekološka neravnoteža, što zahtijeva drastičnu promjenu navika, a zdrava hrana je osnova zdravlja. Hrana je lijek kada postignemo savršeni balans više faktora: hranjivost, kvalitet i kvantitet namirnica. Važno je da su namirnice cjelovite, tj. neprerađene.

Međunarodni dan djece oboljele od raka obilježava se širom svijeta od 2002. godine i promoviše bolje razumijevanje izazova sa kojima se suočavaju djeca oboljela od raka i njihove porodice. Također, obilježavanjem ovog dana podsjeća se na potrebu za pružanjem podrške djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka, kao i njihovim porodicama.

Bistro Zdravo već nekoliko godina uspješno promovira koncept zdrave hrane, mjesto na kojem se ljubitelji zdrave hrane i cjelovitih namirnica, uz izvrstan jelovnik, druže, kuhaju, uče, razmjenjuju recepte i dolaze po zdrave namirnice.

 

Pravo u Bistro Zdravo!