we_hero_culcar_collabjpg

Oaza donirala dio prihoda od prodaje udruženju Srce za djecu oboljelu od raka

19.08.2021

 

Tešanj, 19. august 2021. - Oaza d.o.o. Tešanj donirala je u okviru humanitarne akcije dio prihoda ostvarenih od prodaje vode Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka. Radi se o 4500 KM, a donaciju su u sjedištu kompanije preuzeli direktor Udruženja Fikret Kubat i PR udruženja Atifa Buldić Bešić.

 

Oaza voda je provela ovu akciju s ciljem da pomogne rad Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka, te da na taj način da svoj doprinos radu i ispunjenju misije ovog udruženja.

«Jedan od naših imperativa je pomagati korisne kolektive i projekte širom Bosne i Hercegovine. Ovaj put to je Srce za djecu oboljelu od raka. Veoma nam je drago da su fanovi Oaze, svi naši vjerni kupci i potrošači prepoznali značaj ove akcije i da su kupovinom Oaze dali svoj udio u pomoći koju zajedno pružamo vrijednom Udruženju i djeci koja se bore sa ovom teškom bolešću. Svima njima iskreno želimo puno zdravlja u budućnosti, brz i sretan oporavak», izjavio je Armin Hrvić direktor kompanije Oaza d.o.o.

Fikret Kubat, direktor Udruženja, istakao je značaj podrške kompanije Oaza. «Podršku za našu hrabru dječicu smo pronašli u društveno odgovornoj kompaniji Oaza koji su podržali misiju i viziju Udruženja. Drago nam je da imamo ovako velike i odgovorne partnere koji stoje uz nas», kazao je Kubat.

Oaza je visokokvalitetna voda za piće sa odličnim organoleptičkim, fizičko – hemijskim i biološkim karakteristikama. Voda Oaza ima idealno izbalansiran odnos minerala, naročito kalcijuma i magnezija koji su veoma bitni za ljudski organizam.

OAZA je do sada na svjetskoj smotri voda u američkom Berkeley Springsu (International Water Tasting Awards), ocijenjena najprije zlatnom medaljom 1998., zatim srebrenom medaljom 2000., potom bronzanom medaljom 2001., te ponovo zlatnom medaljom 2002. godine, i srebrenom medaljom 2015. godine. OAZA je svojevremeno bila i na zvaničnom meniju “Bijele kuće”.